Cellulosaisolering

Här kan du läsa mer om vad cellulosaisolering är och vilka egenskaper och fördelar denna isoleringstyp har.

Vad är cellulosaisolering?

Vad är cellulosaisolering?

Cellulosaisolering är ett isolermaterial som har en tät konstruktion och en relativt hög viktvolym, vilket medför att denna isolering ger dig en speciellt hög värmekapacitet. För ett isolerande material är det bra att ha en hög värmekapacitet då det således krävs mindre energi för att materialet ska hålla sig varmt.

Värmekapaciteten för cellulosaisolering är i sin tur ideala 1 600 joule per kg. Det kan jämföras med glasull som har en värmekapacitet på 670 joule per kg, och stenull som har en värmekapacitet på 860 joule per kg.

Därför föredrar många cellulosaisolering

Det är populärt att använda cellulosaisolering för att det materialet fungerar idealt som husisolering. Att värma upp villor kostar mycket pengar och ju bättre isolering din villa har, desto mer pengar sparar du på elräkningen. Att ha ett välisolerat hus är även bra för att slippa problem med mögel och fukt.

Värt att säga är att cellulosisolering kan hantera fukt. Om fukt av någon anledning skulle tränga in i isoleringen så kan fukten torka ut om man använt sig av en diffusionsöppen ångbroms vid byggandet.  Det är därför viktigt att man har koll på vilka produkter man använder när man bygger. Är du osäker och har frågor om vilka isoleringsprodukter och tätskiktsprodukter du skall använda i ditt bygge? Kontakta oss så hjälper vi er att hitta bästa möjliga produkter för ändamålet. Cellulosaisolering är även bra på att absorbera ljud, vilket medför att hus med denna typ av isolering sällan blir särskilt lyhörda. 

Cellulosaisolering är även helt luktfri och så även brandsäker. Detta material är också miljövänligt då cellulosaisolering ofta består av återvunnet tidningspapper.

Cellulosa består av fibrer från växtriket

Cellulosa består av fiber från växtriket Cellulosa är en vanlig organisk substans som finns i växternas cellväggar. Själva bildandet av cellulosa sker vid fotosyntesen, och varje år skapas 100 miljarder ton cellulosa tack vare den naturliga processen. Cellulosa är alltså rätt och slätt fiber från växtriket.

Vanliga frågor om cellulosaisolering:

Cellulosaisolering är tillverkat av återvunna tidningar och har en bra förmåga att hantera fukt.

Nej, det finns inga nackdelar med cellulosaisolering. 

Cellulosa- och träfiberisolering är bäst i klassen vad gäller ljudisolering.

Har du frågor om cellulosaisolering?