Miljövänlig isolering i Bollnäs, Alfta & Edsbyn

Vi erbjuder isolering som är en miljövänlig, klimatsmart och effektivt i Bollnäs, Kilafors, Arbrå, Rengsjö, Alfta, Edsbyn med omnejd.

Anlita oss när det gäller isolering

Vi erbjuder isolering som är en miljövänlig, klimatsmart och effektivt i Bollnäs, Kilafors, Arbrå, Rengsjö, Alfta, Edsbyn med omnejd.
Det är en bra investering för både dig och klimatet. En investering som kommer hålla hus och väggar välisolerade vilket ger en mindre energiförbrukning.
Med många års erfarenhet och egen lastbil hjälper vi dig i ditt nya projekt runt om i Norrland.

Vi på Norrlands Miljöisolering AB har genom åren hjälp både privatpersoner och företag i området med flera olika isoleringstjänster som bla sprutisolering av cellulosaisolering och träfiberisolering. Vi erbjuder även ett komplett utbud av tätskiktsprodukter samt stommar i lättbalk.

Skall du isolera din vind eller kanske tilläggsisolera huset? Söker du någon som är kunnig i området och som är expert på att utföra arbetet?
Vi på Norrlands Miljöisolering är det självklara valet när du skall isolera med miljövänliga produkter till ett rimligt pris.

Ditt isoleringsföretag i Bollnäs, Alfta & Edsbyn

Tjänster vi erbjuder i Bollnäs, Alfta & Edsbyn

Cellulosaisolering

Cellulosaisolering är ett isolermaterial som har en tät konstruktion och en relativt hög viktvolym, vilket medför att denna isolering ger dig en speciellt hög värmekapacitet. För ett isolerande material är det bra att ha en hög värmekapacitet då det således krävs mindre energi för att materialet ska hålla sig varmt.

Värmekapaciteten för cellulosaisolering är i sin tur ideala 1 600 joule per kg. Det kan jämföras med glasull som har en värmekapacitet på 670 joule per kg, och stenull som har en värmekapacitet på 860 joule per kg.

Läs mer om cellulosaisolering.

Sprutisolering

Här är några av fördelarna med sprutisolering:

  • Det bildas inga skarvar mellan köldbryggor och isolering vid sprutisolering.
  • Det går snabbt att sprutisolera när du anlitar fackmän.
  • Det krävs i regel endast minimalt förarbete innan sprutisoleringen.
  • Sprutisolering ger en fuktavvisande isolering som håller tätt.
  • Ett tätt klimatskal skapas vilket medför att energieffektiviteten ökar.
  • Sprutisolering kan användas på många ställen såsom vind, tak, källare, garage. Ishallar, sporthallar, maskinhallar, lagerlokaler och badhus är exempel på byggnader som lämpar sig särskilt bra för sprutisolering.
  • Sprutisolering ger en isolering med en lång hållbarhet.
  • Det material vi använder vid sprutisolering är miljövänligt och innehåller inga frätande ämnen, skadliga fibrer eller skadliga gaser.
 
         Läs mer om sprutisolering.

Lösullsisolering

Vi erbjuder lösullsisolering, även kallad ”blåsisolering” som är en modern och effektiv metod för att isolera villor och flerfamiljshus. Lösullsisolering består av små isolerings partiklar, vanligtvis tillverkade av återvunnet tidningspapper eller träfiberisolering som blåses in i väggar, vindar, tak eller golv för att fylla utrymmen och skapa en tät och energieffektiv isolering.

En av de stora fördelarna med lösullsisolering är dess förmåga att anpassa sig till olika utrymmen och former. Isoleringen blåser man in i utrymmet som man skall isolera, exempelvis väggar, tak, golv eller vindsutrymmen. Små hålrum och vinklar där det annars kan vara svårt att komma åt att isolera med vanlig konventionell isolering löser man enkelt när man använder lösull. Att få en helt sömlös isolering minskar risken för kalluft att tränga in och värme att läcka ut. Detta bidrar till att förbättra isoleringen och därmed öka energieffektiviteten i byggnaden. Läs mer om fördelarna med lösullsisolering.

Träfiberisolering

Det råmaterial som används i framställandet av träfiberisolering kommer från spillprodukter i skogsbruket och är således helt förnybart. Träfiberisolering är som vi tidigare nämnt behandlat med brandhämmande medel, men det brandhämmande material som används är pH-neutralt och anses vara skonsamt mot miljön.

Sammantaget ska träfiberisolering klassas som miljövänligt. Främst då det minskar energibehovet i din villa samtidigt som det är såväl miljövänligt som förnybart. Läs mer om fördelarna med träfiberisolering.