Isolering i Sundsvall

Vi erbjuder isolering som är en miljövänlig, klimatsmart och effektivt i Sundsvall, Alnön, Matfors, Njurunda, Timrå med omnejd.

Anlita oss när det gäller isolering

Vi erbjuder isolering som är en miljövänlig, klimatsmart och effektivt i Sundsvall, Alnön, Matfors, Njurunda, Timrå med omnejd.
Det är en bra investering för både dig och klimatet. En investering som kommer hålla hus och väggar välisolerade vilket ger en mindre energiförbrukning.
Med många års erfarenhet och egen lastbil hjälper vi dig i ditt nya projekt runt om i Norrland.

Vi på Norrlands Miljöisolering AB har genom åren hjälp både privatpersoner och företag i området med flera olika isoleringstjänster som bla sprutisolering av cellulosaisolering och träfiberisolering. Vi erbjuder även ett komplett utbud av tätskiktsprodukter samt stommar i lättbalk.

Skall du isolera din vind eller kanske tilläggsisolera huset? Söker du någon som är kunnig i området och som är expert på att utföra arbetet?
Vi på Norrlands Miljöisolering är det självklara valet när du skall isolera med miljövänliga produkter till ett rimligt pris.

Vanliga frågor om isolering i Sundsvall:

Lösulls kostar från 150 kr per kvadratmeter(m2) inklusive arbetskostnad och material. Sedan beror det givetvis på hur tjockt lager av isolering som behövs för att få en effektiv energibesparing.

Fördelen med lösull är att det går fort att installera. Du får inga skarvar i isoleringen, den fyller alla små utrymmen runt åsar och takstolar och minskar därmed risken för drag och kallras.

Nej, att isolera krypgrunden med lösull går inte. Däremot går det att isolera golvbjälklaget underifrån om utrymme finns. Alternativt river man upp golvet ovanifrån och isolerar riktigt från grunden med lösull.

Sågspån sätter ihop sig med tiden vilket gör att luften försvinner och isoleringsförmågan minskar. Lösullen däremot behåller sin förmåga att hålla kvar luften i materialet och på så vis bibehålls isoleringsförmågan i generationer.

Lösull fungerar utmärkt i gamla golv med runda åsar. Fördelarna med lösull är att den tätar runt åsarna samt att du får ett helt golv utan skarvar i isoleringen. På så vis undviker man golvdrag och kalla golv.

Träfiberisolering är det mest miljövänliga alternativet. Men även cellulosaisolering är ett mycket miljövänligt material.

Mindre utrymmen går det bra att isolera själv för hand. För utrymmen större än 10 kvadratmeter(m2) samt väggar, snedtak och vindar bör dock arbetet utföras av en utbildad installatör.

Nästan all isolering har ett lambdavärde på 0,36 det som är viktigt är hur värmetrög isoleringen är. Dvs hur lång tid det tar innan värmen har gått igenom isoleringen. En viktig faktor som påverkar värmetrögheten är vilken densitet du har i isoleringen. En felaktig installation av isoleringen påverkar den faktorn. Cellulosa eller träfiber ska installeras med mellan 28-32kg/m3. Det skiljer sig gentemot andra typer av isolering som oftas installeras med 9-11kg/m3 dvs mycket mindre materiel/m3.

Ja, det går att isolera trossbotten med lösull om det finns finns utrymme. Alternativt river man upp golvet ovanifrån och isolerar riktigt från grunden med lösull.

Diffusionsöppen duk fungerar förenklat som en goretex jacka. Den kan transportera ut fukten samtidigt som det inte kommer in någon fukt så att du är torr och varm innanför.

Tänk dig att du står på fjället en blåsig dag med en hellyhansen på dig då fryser du men om du tar på en tunn goretex jacka utanpå så behåller du värmen och fukten kan ändå transporteras ut.
Plast eller diffusionsöppen duk? Vad springer du helst i eller har på dig när du är ute och motionerar?

Regnrock=plast  Diffusionsöppen duk= Goretex